Строги мерки в парламента заради заразата

0
12
Снимка: DarikNews

Гардовете на НСО с ръкавици, репортерите нямат право да се разхождат в кулоарите

Строги мерки за сигурност наложи ръководството на Народното събрание заради коронавируса.

По последни данни заболелите у нас са общо шестима души, което принуди парламента да предприеме временни мерки, за да бъде ограничено струпването на много хора на ограничени пространства.

Пред всеки вход на пленарната зала за тях има поставен и специален дезинфектант. Журналистите не могат да се разхождат свободно в кулоарите, а наблюдават случващото на заседанието от специално оборудвана за целта зала. Служителите на НСО, които охраняват сградата, посрещаха влизащите в нея с ръкавици, но не и с предпазни маски, съобщи DarikNews.

Операторите и фоторепортерите ще могат да заснемат заседанието от галериите, разположени в дъното на пленарната зала и балконите.

Изявления и интервюта ще могат да се правят само и единствено в залата за журналисти. За да се увери в ефективността на предприетите мерки, при представителите на медиите дойде лично председателят на парламента Цвета Караянчева, която се извини за създаденото неудобство и увери, че ограниченията са единствено с цел превенция на заболяването.