Съветници на Радев бесни, че Борисов е тачен от църквата

0
277
Снимки: фейсбук

Помните ли как Йотова клекна на руския патриарх

Tribune.bg

Един от гафовете на президентската институция по време на отбелязването на Националния празник на България беше сътворен от вицепрезидента Илияна Йотова през 2018 година.

Тя се включи в посрещането на руския патриарх Кирил още на аерогарата в София. Прецедент, който показа, че визитата на главата на Руската православна църква има и политически измерения, особено в очите на проруските политици у нас, готови да се сложат колкото се може по-угодно пред руския гост.

Досега висше политическо лице не беше посрещало глава на църква, но за представителите на бившата БКП това не е проблем, както и тяхното атеистично възпитание.

Слагачеството на Йотова обаче надмина всички граници, целувайки не само ръката на руския патриарх, но и покланяйки се ниско в краката му. Същата тази политическа персона от БСП не целуна ръката на българския патриарх Неофит като част от българския церемониал по полагането на клетва в парламента от президента и вицепрезидента.

Тогава на 19 януари 2017 г. при клетвата си Румен Радев, целуна ръката на българския патриарх, но Йотова не го направи.

Йотова, вицепрезидент на България, целува не само ръката на руския патриарх Кирил на аерогара София при посрещането му, но и прикляква ниско, за да демонстрира преклонение пред чуждия гост. Проруското слагачество няма граници. Година по-рано на клетвата си като вицепрезидент в парламента тя отказа да целуне ръката на българския патриарх Неофит.

Днес, едни от най-близките хора до Радев-Иво Христов и Илиан Василев, си позволяват да се присмиват на българския премиер, посрещнат уважително в българска църква. Същото прави и зам.-председателят на НС на БСП Атанас Зафиров.

Наследниците на комунистическия режим в България нямат място в Божия храм, защото греховете на предшествениците им към Църквата не могат да бъдат изкупени и след 100 години. Свикнали да мразят Църквата, те никога не свеждат глава и не се смиряват пред Бога-вместо това застават на колене пред чуждата вяра и интереси, и хулят вярващите у нас.