Тома Биков: Няма как да има машинно гласуване, ако изборите са след два месеца

0
47
герб
Тома Биков

Чертаем толкова дълбоки разделителни линии в политиката, че може да е невъзможно да се състави следващо правителство, казва депутатът

„Това, да изкараме мандата докрай, не ни е цел. Искаме да приемем мерки, с които да се справим със социално-икономическите последици от пандемията, за да не окажем след изборите в икономическа и политическа криза. Това заяви депутатът Тома Биков от ГЕРБ пред Нова ТВ. „Икономическата криза не се решава с едно натискане на спусъка, а със серия от мерки“, каза още той. По думите му няма как да има машинно гласуване и избори след два месеца. „Трябва да се закупят машините“, подчерта Биков.

„Проблемът е, че чертаем толкова дълбоки разделителни линии в политиката. Може да стане така, че да е невъзможно да се състави следващо правителство. Не сме влизали в коалиция с ДПС и предполагам, че няма да го направим. БСП имат предимството да са в предизборна кампания 8 месеца преди изборите, а ние имаме задачата да ръководим държавата. Най-глупавото внушение е, че ако Бойко Борисов си подаде оставката всички проблеми ще изчезнат. Ако това се случи – много хора след това ще съжаляват. Като например президентът Радев. Думите пораждат агресия“, подчерта още той.