12 семейни огнища на коронавирус открити във „Факултета“

0
77
Д-р Данчо Пенчев Снимка: Канал 3

Над 150 души са под задължителна карантина в кварталите „Факултета“ и „Филиповци“, съобщи шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев

„Една голяма част от изследваните в ромските квартали „Факултета“ и „Филиповци“ бяха заразени с коронавирус. Изследванията продължават“, заяви в сутрешния блок на БТВ шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

„На 700 проби са били обработени само за почивните 4 дни. Констатираха се 12 семейни огнища на територията на „Факултета“. Това се дължи на прекалено близките и много контакти“, разкри той.

„Много от жителите сами поискаха да се изследват. Малко над 150 души са под задължителна карантина в двата квартала. Хигиената в кварталите е задоволителна“, коментира д-р Данчо Пенчев.

„От тези квартали има 6 починали и 30 хоспитализирани с коронавирус. Една голяма част от хората са без симптоми, но са носители на заразата“, заяви шефът на РЗИ-София.

„Очакваме в следващите 10 дни да има повишение на заболеваемостта в София“, коментира д-р Пенчев масовото завръщане в столицата след великденските празници.