1500 лв. глоба за собствениците на шахтата, в която пропадна бременна жена

0
13
Снимка: Монитор

Това е максималният размер при такива случаи

Бременна жена пропадна в 3-метрова шахта в центъра на София във вторник. Инцидентът е станал, докато се разхождала със съпруга си. Оказва се, че шахтата е частна собственост. Всички собственици на сградата, които са петима души, ще бъдат глобени. Трябва да се издаде и акт. Глобите варират между 100 и 1500 лв., съобщи Нова тв.

„Собствениците носят отговорност и ще понесат последствията си. Ще се постараем да им бъде наложена максимална глоба. Все още не са глобени, тъй като има редица процедури. Трябва да се извърши нов оглед, да се изслушат собствениците, да се издаде заповед. Във всеки район на Столичната община има служители по контрол на строителството, които извършват проверки. Ако има направи впечатление нещо, те предприемат действия. Гражданите също могат да подават сигнали ”, обясни инж. Галина Карамишева от „Оперативна дейност и регистрация на строежи“ към Столичната община, която е участвала в проверката на шахтата тип английски двор към избено помещение на сградата.

В район „Средец” са издадени над 400 предписания за неизправни обекти. Предписание за конкретната шахта обаче не е имало. Английският двор вече е поправен, а пострадалото семейство се закани да търси правата си по съдебен път.