Александър Симов: Седмица преди изборите Кирил Петков каза, че хората няма да простят на втората партия, ако не подкрепи първата

0
230
Александър Симов

Изчегъртването на ГЕРБ не се състоя, казва членът на НС на БСП

Мислех си, че ПП и ДБ биха направили компромис за кабинет с ГЕРБ. В геополитическо отношение те имат обща стратегия, виждания. Отказът означава, че едната част от това пространство има интерес да отидем на нови избори. Шести избори не виждам какво толкова ще променят. И кой гарантира, че след това правителството ще бъде по-възможно. Това заяви в „Денят започва“ Александър Симов, член на Националния съвет на БСП.

Политически кабинет в тази ситуация няма да бъде приет от абсолютно никой, заяви Симов.

Резултатите показват, че ГЕРБ са първа политическа сила, повярвайте – и мен ме е яд. Сега се вижда, че изчегъртването не се състоя заради поредица от грешки, които нови партии направиха, но трябва да работим с това, което е на терена, коментира Симов.

Той определи пресконференцията на ПП като незадоволителна заради това, че не са отговорили на нито един въпрос на журналистите.

„Не мисля, че тази позиция им донесе някакви активи. Седмица преди изборите Кирил Петков каза, че хората няма да простят на втората партия, ако не подкрепи първата“, заяви Симов.

Той определи като флирт отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ.

„Мацката се дърпа и казва:„Не, сега не е времето да излизаме на втора среща“. Извън шегата, времето на подобни политически експлозии е минало и трябва да се търси макар и минимално съгласие, за да се движи политиката напред“, заяви Симов.