Антоний Гълъбов: Провалът на 45-ото НС беше програмиран. Сега цялата отговорност е на Радев

0
199
Антоний Гълъбов

Дълбоко съм убеден, че българите не гласуваха за смяната на ЦИК, коментира още той промените в Избирателния кодекс

Провалът на 45-ото Народно събрание беше програмиран. „Има такъв народ“ не сформира правителство въпреки мнозинството си. Големият въпрос е как ще реагират българските граждани. Те трябва внимателно да наблюдават какво се случва и да гласуват, заяви пред БНТ политологът доц. Антоний Гълъбов.

„Разчита се на разочарованието на българските граждани – това е планирано“, каза още той.

„45-ото Народно събрание обслужи интереси, което е безспорно. Сега цялата отговорност е на президента – той не подлежи на контрол, а и ще назначи служебно правителство“, коментира доц. Гълъбов.

„Състоянието на държавата, такова каквото е, предполага, че Радев трябва да е внимателен относно служебното правителство. Темата за служебното правителство и отговорността е преекспонирана“, смята политическият анализатор.

Самата фигура на служебното правителство трябва да изчезне от конституцията. Тя е безсмислена, категоричен бе политологът доц. Гълъбов.

„Дълбоко съм убеден, че българите не гласуваха за смяната на ЦИК“, коментира още той промените в Избирателния кодекс.

„Само 26% от българите решиха да гласуват с машина – това бяха основно млади и образовани българи“, допълни политологът.

„Позициите на БСП отслабват заради връщането на мандата“, каза Слави Василев по темата за днешното връчване на проектомандат на социалистите, които планират веднага да го върнат.

„БСП не е в състояние да се позиционира – те и в този парламент останаха в опозиция“, заяви политологът доц. Антоний Гълъбов.

„Демократична България“ се оказа разочарование – много преди да ги попитат дали биха съставили правителство, те заявиха, че няма да сформират, каза още експертът.