Антонио Лопес: Някой да каже на вътрешния министър Рашков, че комунизмът свърши!

0
887
Снимка: архив

Категорично осъждам неприемливите заплахи срещу Бойко Борисов, написа в туитър генералният секретар на ЕНП

„Категорично осъждам неприемливите заплахи срещу Бойко Борисов от временния министър на вътрешните работи в българския парламент“, написа Антонио Лопес в туитър.

Генералният секретар на ЕНП подчертава, че някой трябва да каже на Рашков, че комунизмът е свършил. Правовата държава изисква стриктно спазване на закона, допълва Лопес.

Вчера от парламентарната трибуна Бойко Рашков заяви, че единственото, за което съжалява, докато е бил в МВР, че не се е справил с Бойко Борисов.

„Съжалявам само за едно, че не справихме с вашия лидер, но има време, от вас зависи дайте ми тази възможност“, заяви Рашков.

Реакцията срещу назначения от Румен Радев министър не закъсня. Евродепутатите от ГЕРБ-СДС реагираха с декларация до комисията ЛИБЕ по повод безпрецедентните закани.

„Заканите, които служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отправи от парламентарната трибуна днес, са притеснителни. Това не е част от един демократичен процес“, коментира председателят на групата на Европейската народна партия в ЕП Манфред Вебер.