Българи в Лондон: Няма изчезнала секция,  ЦИК не си върши работата

0
260
Снимка: Pixabay

Трима от ЦИК обработвали резултати от 135 секции в чужбина

Няма изчезнала секция, има несвършена работа от ЦИК, отговарят българи в Лондон. Хората напомнят, че председателят и секретарят на секцията са чакали до сутринта решение на Избирателната комисия.

„Нямаме информация защо се бавят документите, при положение че гласуването беше машинно. Няма кой да стои и да чака ЦИК почти 30 часа”, посочи пред Нова тв Цанка Петрова, член на СИК – Илинг, Лондон.

Преди ден ЦИК се оправда за забавянето на окончателните изборни резултати с това, че е изгубила връзка с цяла секционна комисия в Лондон.

„Опасявам се, че става въпрос за много повече от една секция. Разговарях с десетина изборни доброволци, които ми споделиха, че въпросната секция в Западен Лондон е получила контролна разписка. Това означава, че нейните документи и отчети се намират в ЦИК. Има още една секция – в Лутън, която не е получила контролна разписка”, обясни и кореспондентката на „24 часа“ Павлина Трифонова. По думите й в нощта срещу понеделник от ЦИК не са отговаряли на нито един от посочените телефони, а членовете на секцията се притеснили и затова са посетили посолството ни в Англия.

Оказва се, че причината за забавянето на окончателните изборни резултати е повече от тривиална – едва трима души от Централната избирателна комисия е трябвало да обработят протоколите от 135 секции в чужбина.