„Български възход“ се регистрира за изборите, Янев очаквал двойно по-добър резултат

0
13
Стефан Янев Снимка: Капитал

Червените линии не водят до продуктивност, не водят до диалог, който е в състояние да даде решения, коментира той

„Български възход“ внесе необходимите документи и 4092 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април, предаде репортер на Novini.bg.

Надявам се, че ще влезем в парламента с двойно по-добър резултат от предния. Това каза пред журналисти след регистрацията лидерът на партията Стефан Янев.

Намерението ни е да продължим това, което демонстрирахме в 48-то Народно събрание – диалог, диалог, диалог. На българските граждани им е необходима увереност, че политическата класа е в състояние да води този диалог, да търси взаимодействие в интерес на българите, в интерес на хората, в интерес на предлагане на решения, които ги интересуват, в интерес на предвидимост в нашето общо бъдеще, бъдеще на развитие, на успех, така че всеки един български гражданин да е гордее, че е българин навсякъде по света, но най-вече в своята родина Република България, заяви Янев.

Мисля, че диалогът е начинът и че българите освен от всички кризи, се притесняват и от липсата на предвидимост в политическия живот в страната. Мисля, че това е правилният път. Надявам се нашият пример да е заразителен и други партии да тръгнат по този път и в диалога и взаимодействието да намерим онези решения, които са в интерес на всички български граждани. Без диалог няма как да намерим общите решения, подчерта лидерът на „Български възход“.

Попитан дали от „Български възход“ водят разговори за предизборна коалиция с ВМРО, той посочи: „Водим разговори с всички, които поискат да водим разговор. Днес се регистрирахме като партия „Български възход“. Утре ще излезем с декларация, в която ще призовем политически партии, граждански сдружения и хора, които имат желание да се включат в нашето усилие за диалог и внасяне на разум в българския политическия живот, да заповядат. Водим конструктивни разговори. Можем да намерим различни практични решения как да вървим заедно напред“.

В отговор на въпрос дали има партия, с която не биха преговаряли в следващото Народно събрание, лидерът на „Български възход“ коментира: „Не мисля, че задаването на червени линии е продуктивен разговор. Това е проблем, който трябва да преодолеем като общество. Червените линии не водят до продуктивност, не водят до диалог, който е в състояние да даде решения. Всички в политическото пространство трябва да се смирим и да търсим начина за търсенето на баланси и предлагането на решения, а не да чертаем нови и нови червени линии и да страхуваме да седнем открито да си говорим. Сядаме и говорим открито с всеки, който пожелае“.