Биков: Кой даде на Радев кандидатурата на новия шеф на НАП, който живее в Дубай? Има нов коалиционен партньор

0
740
Снимка: Нова

И при предишния кабинет на президента още първия ден имало натиск за уволнения на директорите на приходните агенции

„От желание да проведе честни избори служебното правителство сменя… шефовете на НАП и митниците. С какво това ще спомогне за честния изборен процес? Кой даде на Радев кандидатурата на новия шеф на НАП, който живее в Дубай? Кой вкара в МВР учредителка на партията на Васил Божков“, попита на брифинг на ГЕРБ Тома Биков.

„Очевидно има нов коалиционен партньор, който в предишните избори не влезе в парламента с 3 и нещо процента, на следващите може да вземе повече гласове“, коментира Биков.

Кирил Ананиев разкри, че още в първия кабинет на Румен Радев през 2017 г. е имало опит за смяна на шефовете на НАП и Агенция „Митници“. Ананиев, който е дългогодишен финансов експерт, бе част и от служебния кабинет с министър-председател Огнян Герджиков от 27.01.2017 г. до 03.05.2017 г.

Натискът за смяната е дошъл лично от президента – и то в първия ден на служебния кабинет. Ананиев обаче не приел за добра идеята да се сменят специалистите, които отговарят за приходите в бюджета. „Аз отказах и казах, че първо трябва да уволни мен. Но желанието на Радев да уволнявам доведе до напрежение“, обясни Ананиев.