Богдан Милчев: МВР ще се възстановява дълго след Рашков

0
373
безопасност
Богдан Милчев

Загиналите полицаи са жертва на политическата корупция в МВР, твърди експертът

„Загиналите полицаи са жертва на политическата корупция в МВР. Дадохме стотици милиони да изградим ограда и нито стотинка да обучим и оборудваме полицаи. Автобусът е минал 50-60 км от границата до кръстовището без нито една ролка с шипове да му спукат гуми, та се налага с кола да се препречва пътя. Министърът трябва да признае, че царят е гол“, каза по NOVA NEWS Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

„МВР ще трябва да се възстановява дълго след Рашков. Полицаите не са обучени. Давате ли си сметка в какво състояние са службите. Те не могат да пазят себе си, камо ли нас. Системите за сигурност са в абсолютен разпад. Политиците трябва да спрат да ги използват за разправии помежду си. Всеки министър започва всичко от начало. Махат директора на „Главната дирекция“ и той отива в редиците на „Продължаваме промяната“. Рашков даде една ужасна основа. Проблемът е политически“, заяви той.

По думите му полицията е необучена, а сигурността се имитира.

„МВР е обладано. То няма имунитета да се предпази от политическото вмешателство. Инцидентът в Бургас е типичен и такива ще има, докато не вземем решение в свои ръце. Когато системите не функционират, хората започват да се грижат сами за себе си“, подчерта Милчев.

Той подчерта, че не е въпросът да се купуват дронове, а да се обучат полицаите да ги ползват.