Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи кабинета на ИТН и ще върне мандат за съставяне на правителство

0
208
Бойко Борисов

Слави, дай им постове на тези, че ще катурнат държавата, призова лидерът на ГЕРБ

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на „Има такъв народ“ и ще върне мандат за съставяне на правителство. Това обяви Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

„Не, няма по никакъв начин да го подкрепя. И се извинявам на народа, че ще страда много заради тези, ако не направят правителство. Извинявам се, но нямам шанс“, каза той.

„След трети избори какво ще се промени? Проявете разум, съберете се и направете нещо, така че държавата да работи нормално. Ние сме срещу Слави от два месеца. Каква е логиката да го подкрепим сега?“, посочи Борисов. И допълни: „Избутаха го с 0 цяло и нещо процента да е първи – ето, заповядай, управлявай. Трябва да се поеме политическа отговорност“, допълни Борисов.

„Това правителство е рожба на всички токсични партии, които направиха преврата“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

„Управлението на държавата не е шоу. Това е много отговорна и експертна работа. При мен всичко беше във възход”, категоричен бе Борисов.

„На 12 юли казах, че не очаквам ИТН въобще да успее да прокара правителство. Планът им с Румен Радев е друг отдавна. Бойко Рашков да вилнее, колкото може. Това е планът”, каза още той.

„Вчера отново се завъртя приказката, че едва ли не аз участвам с партията си в някаква уговорка. Абе хора, вие щяхте да ме чегъртате. Аз не ви искам. Вие сте токсични. При целия тормоз върху нас – арестувани, мачкани хора. Планът е да продължи бойкорашковщината, за да може Радев и неговото правителство да действат”, посочи Борисов.

„Откъде накъде ми говорите за служебната 16-годишна джипка, при положение, че Радев се вози в свръхскъп мерцедес, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Кое зло да избера – имам Бойко Рашков. Имам Слави Трифонов. Не подкрепяме – остава Бойко Рашков, подкрепяме – идва Слави Трифонов. Затова, умолявам те Христо, умолявам ви – вие надробихте тази попара, вие ще я сърбате. Ако не направите правителство, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ”, категоричен бе Борисов.

„Ако някъде има спад на милиони, това е при Слави Трофонов. Той всеки ден говореше, че на референдума са го подкрепили 2,5 млн. души, а на 11 юли те станаха 600 хил.“, каза още той.

„Моля ви, направете правителство, не ми отнемайте удоволствието да видя как Рашков си тръгва от МВР с дамаджаните”, коментира Бойко Борисов.

Умолявам те, Христо, ако не направите правителство, няма да има значение какво става с ГЕРБ. Вие надробихте тази горчива попара, поне я сърбайте. Умолявам те, Слави, направи правителство от 40 министри, за да има за всички постове – сложи на ромите, сложи на гърците, турците, умолявам те братко, дай им постове на тези, че ще катурнат държавата“, обяви той.

Запитан дали ГЕРБ ще подкрепи мандат на БСП той заяви: „Те имат 30 депутати. С какво ще държиш това управление. На 5-ия ден някой ще се разсърди и то ще падне”.