Борисов: Партията ми е мила, но държавата ми е по-мила! Да помислим без избори да съставим кабинет

0
69
Бойко Борисов

В сглобки се научаствах, обяви лидерът на ГЕРБ

Партията ни е мила, държавата е над всичко! Да помисли без избори да съставим кабинет! В тази сложна ситуация, ако отидем на избори, каквото е настроението на партията, ще съсипем държавата. Но в сглобки не ми се участва. Като отговорна партия да се опитаме да въведем ред в този хаос, защото ПП са узурпирали цялата власт в държавата. На Трети март народът показа чудовищно разделение, заяви в речта си пред националното съвещание на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов .

Ако ви оставя още малко, даже и аз не мога да взема завоя, заяви лидерът на ГЕРБ. Господ ни даде големи изпитания. В тези три години минахме през какво ли не. Но за ужас на нашите противници станахме и по-силни, посочи Борисов.

Усещам настроенията ви и ако ви накарам да вдигнете ръце за предсрочни избори знам какво ще направите, добави той

Към първоначалния разлом се появи едно ново разделение в обществото. Вече и ние, които сме, то стана клише – евроатлантическа коалиция, ще сме разбити. И поотделно ще бъдем много по-слаби в битката за геополитическата ориентация, заяви Борисов.

Много назад се върна за тия три години, но сега има стъпчици напред, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Ако сега отидем на избори, не знам как ще водя предизборна кампания. Аз не мога вече, както преди 9 месеца, да се „сбия“ с Кирил Петков.

Подготвихме един проект, за да не поставяме колегите от ПП и ДБ в ултиматум. Днес в 14 ч. ще им го предадем, обясни Борисов и обяви, че преговорният екип от страна на ГЕРБ ще бъде воден от Мария Габриел и ще включва Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Ако отидем на някакво споразумение, на някакъв договор, да е с нормално заглавие, че в сглобки се научаствах, призова Борисов.

След като смениха поголовно шефове на НАП, на митниците, това не са ли регулатори, попита Борисов. Вече са поголовно узурпирани от ПП, там даже няма ДБ, изтъкна той.

Защото се готвят за избори. Те са талантливи, особено Петков, за продаване на мечти понякога, добави Борисов.

Ако приемеш да си премиер с този финансов министър, за няколко месеца ще те провалят.

Ти с подобен кабинет – Тагарев, Василев, Богданов, спортния министър не му знам името, ще се провалиш. А оттам ние ще се сгромолясаме.

Предлагам на днешното съвещание да ми гласувате да изпратим този преговорен екип и с това споразумение да се опитаме да направим едно цялостно управление. Повече не 6 месеца, 9 месеца, обяви Борисов и подложи на гласуване предложението, което беше прието с явно мнозинство.