Борисов: По 19 милиона лева струва на ден шоуто в парламента – добре, че го закриха /видео/

0
109
Снимка: архив

Всички лъжи една по една заминават в коша, остава свършеното, каза премиерът в оставка

„По 19 млн. лева струва това шоу в парламента. Добре, че го закриха, иначе щяхме да фалираме”, коментира във включване на страницата си във фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов. Той говори малко преди началото на срещата на евролидерите в Порто, съобщава „Трибюн“.

„Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът не се гордее с продукта, който създава едни година. Тези избори, които минаха, бяха 150 млн. лв. – за машини, за ваксиниране на членовете. Сега наново ще похарчим 100 млн. и след няколко месеца още толкова за президентските избори. Парламентът направи 2 неща за месец и половина, чудесна работа свършиха, благодаря им. Това шоу струва много пари“, подчерта Борисов.

Министър-председателят отчете, че вчера в страната е поставен рекорд по извършени имунизации срещу коронавирус. Отново коментира броя на ваксините, които се очакват в нашата страна. „И трите приоритета, които сложихме в началото, включително „зелените“ коридори, продължават да работят на макс“, поясни още той.

„Тези, които говореха за чипиране – всички лъжи една по една заминават в коша. Остава само направеното”, уточни Борисов.

Премиерът в оставка обяви, че България ще бъде една от първите страни, която ще бъде включена в дигитален зелен сертификат.

Той каза още, че със споразумението за социалния ангажимент от Порто лидерите са постигнали исторически успех.