Борисов: Тези партии с това дойдоха на власт – антиваксърство

0
321
Бойко Борисов Снимка фейсбук

Хайде по темата ваксиниране да сме обединени, призова лидерът на ГЕРБ

„Аз бих се обърнал към партиите и Радев, който еднолично ръководи това правителство, да кажат какво искат от нас. От месеци наред обясняваме, че трябва да се ваксинираме и сме ваксинирани. Хайде поне по тази тема – по темата ваксиниране, да сме обединени!“ Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Седмици наред, милата ми България, за която толкова съм се борил, е първа по смъртност. Да кажат какво искат и ще го направим, и ще ги подкрепим. Само да кажат какво искат. Но да не ми дават пример какво става в Москва! Да си говорим какво е в Рим и Париж“, помоли бившият премиер.

Той изрази опасения, че до изборите ще има 100 хил. карантинирани, които няма да могат да гласуват. „Ние ли сме най-сложни? Целият свят е ваксиниран, само нас ще ни чипират“, попита Борисов.

„Тежко е, в момента сме във война с болестта. Ако всички се правим, че не е страшно, че 243-ма души загинаха днес… Аз не го приемам. Тези партии с това дойдоха на власт – антиваксърство. Оправете си грешката. Ние от ГЕРБ сме готови да не говорим за мерките в името на човешкия живот“, увери той.

Борисов разказа как при всяка своя публична изява е призовавал за ваксинация, а той самият се е ваксинирал публично въпреки страха си от игли. Така вярвал, че ще убеди хората от ГЕРБ.

„Лесно ли ни беше на нас да затворим държавата? Обричате Банско и зимните курорти. Кой ще дойде от чужбина в България и после ще си прекара отпуската под карантина… Ние никога нямаше да допуснем това. С добро, с лошо – щяхме да правим като САЩ и Европа и да имаме 70% още през август! Но знам какво им е, подавам ръка. Вече няма полезен ход!“, категоричен е Борисов.