Брожения срещу Нинова преди пленума, опозицията не е виждала коалиционното споразумение

0
107
Кирил Добрев Снимка: фейсбук

Нинова да вземе всеки един държавен пост, който я удовлетворява, стига да остави партията на спокойствие, каза Кирил Добрев

Тежък пленум се очаква в централата на БСП. Оказва се, че опозицията на Корнелия Нинова не е виждала коалиционното споразумение и то не е обсъждано.

„Очаквам на днешния Национален съвет да се запознаем с коалиционното споразумение, тъй като не ни е изпратено. БСП трябва да защити своите позиции. Страхувам се от това партията ни да не изглежда като ВМРО и АТАКА в едни други управления“, заяви пред журналисти Кирил Добрев на влизане в централата на БСП.

„Нинова трябва да е в изпълнителната власт, отговорих, че я подкрепям да заеме всеки един държавен пост, който я удовлетворява, стига да остави партията на спокойствие, без интриги, за да може да я укрепим“, допълни още Добрев.

Ако социалистите не са запознати с коалиционното споразумение и то не получи необходимото одобрение, както и кандидатите за министри, това може да се окаже проблем за подписването на документа и съставяне на правителство.