Нинова: Служебното правителство незабавно да спре износа на дърва за огрев

0
382
нинова
Корнелия Нинова

От юни досега увеличението на цената им е с близо 300%, твърди лидерката на БСП

Лидерката на БСП Корнелия Нинова отново атакува служебното правителство. Този път тя поиска незабавно да се спре износът на дърва за огрев, както и да се намали цената им.

„В страната има нов сериозен проблем. Предлагаме спешно решение. Поради високите цени на ток, газ, парно, масово хора минават на дърва за огрев и се презапасяват, изплашени как ще изкарат зимата. Това повиши търсенето, цените скочиха неимоверно, а дървата изчезнаха от складовете. От юни досега увеличението е с близо 300%“, написа Нинова във фейсбук.

По думите ѝ над 1,2 милиона домакинства у нас се отопляват само на дърва. Сега те са изправени пред невъзможност да си ги осигурят за студените зимни месеци. „Проверих и установих, че в последните месеци се увеличава износът от България. Има решение за тези семейства. Служебното правителство незабавно да спре износа на дърва за зимните месеци. Първо трябва да осигурим топлината за българските семейства. Ако не побързат, до дни ще е късно“, допълва соцлидерката.

Вчера ръководството на БСП поиска оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. Малко по-късно стана ясно, че общинският председател на социалистите в Сливен оттегля подкрепата си за Румен Радев. Самият кандидат-президент защити мярката на Кацаров за „зелените сертификати“, която изкара хиляди на протести в цялата страна.