Брутално и цинично е да нападаш от политически съображения болница от нивото на Александровска

0
245
Снимка: УМБАЛ "Александровска"

Само Радой Ралин може да сведе нещата до една строфа: „Докога в наша страна бащина, ще вирее таз простащина?“

Диляна Ценова Снимка: фейсбук

Диляна Ценова, фейсбук

Мои приятели и близки дължат живота си на Александровска. Някои лежаха отначало на други места и в други градове, влошиха се, в Александровска ги приеха в безпомощно състояние и ги излекуваха. Освен да съм благодарна до гроб, друго не мога да направя. Мен лично са ме вадили от огромни драми, не ми се разказва, излишно е дори да изреждам причините да се отнасяме с уважение и почитание към тези доктори и сестри.

Сега, разбирам, че за хора като Мая Манолова предизборната кампания е сравнима само с кръстоносен поход към Йерусалим и всеки подъл нож в гърба е оправдан по техния славен път към парламента и властта, но намирам за брутално и цинично да нападаш от политически съображения болница от нивото на Александровска. Жалка история!

Комунисти, които се снимат с икони, за да изглеждат праведни, въплъщения на християнската добродетел, ръфат като орки най-авторитетните специалисти, утре ще им легнат на операционните маси, ама днес им е сгодно да мятат яйца и фейкове за профукани милиони. Щото са нахъсили народа, че кръв ще хвърчи и тътен от разстрели ще се носи като след 9-и септември, не за друго. То бива…

Само Радой Ралин може да сведе нещата до една строфа: „Докога в наша страна бащина, ще вирее таз простащина?“
–- –- –-

Над 610 лекари, медицински сестри, лаборанти, специализанти, химици, физици, болногледачи, препаратори и администрация от Александровска болница се подписаха под призива на служителите на болницата, с който се настоява да не бъде разстройвана работата в лечебното заведение.

„Задълженията, за които е обвинявано ръководството, не са натрупани за 6 месеца, не са натрупани и за 1 година. Ситуацията в Александровска с нищо не се отличава от тази на останалите държавни болници. И тя е резултат от неглижирането години наред на трудностите, пред които е изправена всяка работеща болница, особено по-големите и най-вече университетски структури.
Здравеопазването ни има нужда от реформа, от откровен разговор по темата как да продължи да се развива. Но този разговор не бива да започва с махането на няколко „глави“ – при това в дни на избори, след като едва сме преминали през дните на пандемия“, се казва в призива.