Брутално задкулисие и безпринципни пазарлъци лъснаха днес в парламента

1
478
Тошко Йорданов

Манолова казала на Тошко Йорданов: „Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте”. Иванов пък искал да одобрява всеки министър и директор на агенция

Брутално задкулисие и безпринципни пазарлъци лъснаха днес в парламента покрай дебатите за създаването на комисия за незаконното строителство в местността Буджака край Созопол.

Разкритията започна Тошко Йорданов от ИТН. „Христо Иванов си позволи да лицемерничи за пореден път. Повръща ми се вече от лицемерничене. Попитахме ви дали има проблем, ако подкрепим комисия за Буджака. Казахте, че няма. Г-н Христо Иванов заяви пред 5 човека в нашата стая на парламентарната група, че той трябва да одобри всеки един от министрите и всеки ръководител на ръководен орган. Ако това не е кадруване, аз съм баскетболист 3 метра висок“, започна Йорданов с исканията съпредседателя на „Демократична България“ и продължи:

„Мая Манолова пък заяви пред мен и Виктория Василева: „Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте”. Готов съм да отида на детектор на лъжата, за да потвърдя думите на тези двама лицемери”, заяви Йорданов.

И Манолова, и Иванов не му останаха длъжни: „Мога и аз да разказвам за разговори, ако искате да сляза на вашето ниво, как Трифонов ме агитираше да не се кандидатирам за кмет на София и срещу какво да не го правя. Въпреки това няма да го направя и въпреки това се явих срещу Фандъкова“, отвърна в своя защита Мая Манолова.

„Ако искате нашите гласове, е редно да имаме нормален разговор за хората, които ще изпълняват вашите политики. Не сме искали дялове и порции. Искали сме да знаем за кого гласуваме“, отвърна Христо Иванов. „Няма да гласуваме за котки в чувал и хора без биографии. За анонимни хора, които крият добри качества“, каза още той и добави, че е получил обаждане от майка си, за да му каже, че твърде прибързано съди за предложените министри. „Майка ми се обади и ми се скара, че имало и добри хора като на нея добро впечатление и направила министърката по ромските въпроси. Обещах й да ви кажа“, каза още Иванов.

Радостин Василев от ИТН, че са закрили на първо четене спецсъдилищата у нас в услуга на хората на Христо Иванов. „Закриват се съдилища в услуга на Христо Иванов, току-що получихме признание. Стигнахте до Буджака и Иво Прокопиев – това е политическото лицемерие, това е поредният филм, в който вкарвате политическите партии“, възмути се Халил Летифов от ДПС.