БСП няма да подкрепи износ на оръжие за Украйна

0
89
Снимка: архив

Смятаме, че това ще ни въвлече във войната, каза Корнелия Нинова

За нас управлението на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов беше задкулисие, паралелна държава и още през 2017 година публично обявихме, че се крадат 10 млрд. лв. Последните 5 г. многократно внасяхме конкретни сигнали.Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред журналисти в парламента по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В следващите часове и дни органите трябва да извършат процесуално-следствените действия, да се запознаем с доказателствата и очакваме да си свършат работат“, коментира Корнелия Нинова пред журналисти в парламента ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не знаех за ареста. Не познавам доказателствата и мисля, че така е редно. Има си органи. Вярвам, че доказателствата са стойностни, истински и сериозни, за да се стигне до този процес“, категорична бе Нинова.

Тя не споделя мнението, че арестите се случват, за да се прикрие нещо друго.

„Ако под нещо друго имате предвид разговори за износ на оръжие за Украйна, за стотен път го казвам – категорично не. Ние няма да подкрепим такова решение. Смятаме, че това ще ни въвлече във войната. Ние искаме преговори и край на войната. Не сме го обсъждали с другите партии от коалицията“, каза тя.

По думите й Борисов и ГЕРБ ще подкрепят такова решение.

Корнелия Нинова подчерта, че като вицепремиер се вълнува от националния интерес на България, който според нея е страната да не се въвлича във война.