БВ са против връщане на хартиената бюлетина, искали да се гласува електронно

0
239
Стефан Янев Снимка: 24 часа

Надявам се да направим всичко възможно да съставим мнозинство, защото го дължим на българските граждани, казва Стефан Янев

Споделям мнението, че парламентът има нужда от малко повече време, защото видяхме как в първите дни започнахме с по-висок тон, но той вече се нормализира. Вече имаме наченки на диалог по някои въпроси. Надявам се да продължим в същата посока и да направим всичко възможно да съставим мнозинство, защото го дължим на българските граждани. Това коментира Стефан Янев в кулоарите на парламента.

Категорични мнения относно възможностите за първия мандат в момента е несъстоятелно да се дават, тъй като това би прекъснало диалога, смята Янев.

„Ние сме готови, имаме стратегия, така че ако тази теза се осъществи, тогава ще говорим в детайли“, коментира Янев за третия мандат.

По повод идеята за предоставяне на военна помощ на Украйна бившият служебен премиер заяви:

„Има разбиране между партиите, че този въпрос не е от изключителна важност да се решава от днес за утре. По-добре е да се изчака да се сформират постоянните комисии и темата да бъде разгледана най-малко от две комисии – по външна политика и отбрана.

Аз съм бил винаги балансиран и смятам, че първо трябва да разсъждаваме и да защитим българския национален интерес. Трябва да разделим въпроса на две – първо бизнес, възможностите на българската оръжейна индустрия да изнася. Според мен не е проблем да изнасяме без посредници. По отношение на военната помощ трябва да помислим дали има възможност, ако дадем нещо, то да бъде заменено с ново и по-модерно оръжие.“

По отношение на връщането на хартиената бюлетина Янев коментира: Моето становище и на коалиция „Български възход“ е негативно. Ние сме „за“ запазване на машинното гласуване, дори за отваряне на възможност за електронно гласуване. Така че нека да се държим като хора от 21-ви век.