ДАНС се е превърнала в добре платена почивна станция според Атанас Атанасов

0
43
Атанас Атанасов

Липсват й способности за проверена, надеждна и навременна информация, която да служи на правителството за вземане на важни решения, твърди лидерът на ДСБ

Нека не прозвучи грозно, но ДАНС се е превърнала в добре платена почивна станция, заяви Атанас Атанасов от ДБ по време на дебата по вота на недоверие срещу кабинета. Според него в службата „липсват способности за проверена, надеждна и навременна информация, която да служи на правителството за вземане на важни решения“.

Атанасов използва темата на вота, националната сигурност, за да атакува отново службите и да подкрепи идеята на премиера акад. Николай Денков за смяна на председателя на ДАНС Пламен Тончев. „Четох внимателно мотивите на министър-председателя, с които се предлага на президента да бъде освободен. Но не видях най-важните: през лятната сесия на НС разгледахме годишните доклади за дейността на спецслужбите. Искам да припомня, че НС отхвърли тези доклади, гласува против. Това е най-тежката оценка за дейността на тези звена от държавната администрация. Не виждам по-голям аргумент от това. На тази база трябва да последват веднага оставки, а не да се върви по тази процедура“, настоя лидерът на ДСБ.

Той посочи, че вотът е абсолютно несъстоятелен и бил готвен като предизборно мероприятие с цел да мобилизира антисистемен вот с мотива да бъдат наказани военнолюбците. „Но левите и крайнодесните не се разбраха кога да го внесат и да го ползват за агитация“, заяви Атанасов. Освен това в мотивите се акцентирало на хронични проблеми, за които „правителството няма никакви заслуги“.