Демерджиев обеща война на каналджиите и корупцията

0
23
Иван Демерджиев

Има съмнения, че номерата на автобусите са крадени, обяви служебният вътрешен министър

Има съмнения, че номерата на автобуса са крадени. Днес така наречените „каналджии“ обявиха война на българската държава и българската държава ще отговори с цялата си мощ на това предизвикателство. Ще направим всичко необходимо този инцидент да не се повтаря.

Това съобщи в Бургас министърът на МВР Демерджиев. Той загатна, че МВР е по следите на престъпна група занимаваща се с трафик на мигранти и в близките дни ще има незапомнени мерки срещу тях.

Това престъпление ще бъде разкрито, а нашата задача е повече да не допускаме подобни инциденти. Още по пътя ни от София насам сме обсъдили всички мерки, които е нужно да се вземат – от превозните средства през хората, които се занимават с каналджийство, та чак до хората, които не удържат на натиска и участват по един или друг начин в пропускането на мигранти през границата.“ заяви той.

Служебният министър пристигна на мястото на инцидента в 9. 48 ч, придружен от областната управителка Мария Нейкова, тук бе от по- рано и кметът на Бургас Димитър Николов. Министърът каза още, че има задържани няколко лица, както и едно, което се издирва. Не се касае за български граждани.