Десислава Атанасова: „Демократична България” предпочитат да управляват със своя антипод – лявата БСП

0
81
Десислава Атанасова

На тези хора единственият слоган е „Да махнем Гешев”, казва депутатката от ГЕРБ

„На тези хора единственият слоган е „Да махнем Гешев”. Помните ли, че преди две години, когато започнаха протестите, те имаха три основни мишени – Борисов, Цацаров и Гешев. Борисов не управляваше през последните 8 месеца. По-добре ли живее българинът? Резултатите от изборите показаха българите кого искат в управлението”, заяви в студиото на бТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Цацаров, когато подаде остава, вече повече от година не е председател на КПКОНПИ. Да не би да няма корупция, той ли беше проблемът? Сега атаката е към Гешев. Фиксацията към него е много голяма. Ако него го няма, да не би да спрат всички криминални прояви, да не би да няма да има пак пияни и дрогирани зад волана”, попита тя.

„Демократична България” предпочитат да водят разговори и да управляват със своя антипод – с лявата БСП. Кажете ми друго ляво правителство, при което е имало такива дефицити. Помним 1997 г., сега не е ли същото? Преди година обедняването и инфлацията не бяха в такива размери”, добави Атанасова.

„Логически е издържано ГЕРБ и ДБ да бъдат гръбнака на едно бъдещо управление. Защото двете са част от едно и също европейско семейство. Тя определи като спекулации думите на Ивайло Мирчев от ДБ, че не са получили подкрепа в зала за съдебната реформа и че всъщност това е по-скоро фасада.

„ГЕРБ е единствената партия в мандата с премиер Борисов, която направи промяна в конституцията в частта съдебна реформа. Христо Иванов беше министър в това правителство. Тогава управлявахме с „Реформаторския блок“ и правилата, по които беше избран главният прокурор, са правилата на Христо Иванов. Може би не беше лошо да попитате и как виждате бъдещата съдебна реформа, защото като че ли в обществото единствено и само „Демократична България“ си лепят етикет на ревера – ще правим съдебна реформа, но дали някой е чел техните предложения за съдебна реформа?“, каза Атанасова.