Джо Байдън прати подарък на Здравко Димитров

0
216
Монетата беше предадена на кмета от американския политически консултант Дан Шомон. Снимки: Марица

Двамата се познават от 2013 г.

Личен подарък от американския президент Джо Байдън, с когото се познава от 2013 г., получи кметът на Пловдив Здравко Димитров. Става въпрос за златна монета с лика на самия държавен глава на САЩ от едната страна, а от другата е изобразен Белият дом.

Двамата се запознали преди осем години, когато сегашният пловдивски кмет присъствал на молитвена закуска на Барак Обама. По това време Байдън е негов вицепрезидент.

Подаръкът беше предаден на кмета от американския политически консултант и ръководител на предизборната кампания на Барак Обама – Дан Шомон. Това стана по време на събитие на Младежката асоциация по политически науки /МАПН/ по случай преместването на седалището на организацията от Варна в Пловдив.

„Благодаря за личния подарък, който получих от президента на САЩ Джо Байдън“, написа във Фейсбук Здравко Димитров.

„На председателя на МАПН подарих книга, с която да започнат създаването на бъдещата студентска библиотека. Пожелах на младите учени да сбъдват мечтите си, а те ме удостоиха с почетен плакет“, пише още Здравко Димитров.

Младежката асоциация по политически науки е сдружение с нестопанска цел, което обединява млади хора и студенти, сремящи се към популяризиране на политическите науки чрез създаването на мрежа от млади учени, които помагат за повишаване на гражданската ангажираност на обществото.