Фандъкова: Няма да се кандидатирам за следващ мандат на местните избори

0
128
Йорданка Фандъкова Снимка: архив

Паветата около НС ще бъдат пренаредени в началото на лятото. 17 детски градини ще бъдат завършени до края на годината, каза кметицата на София

„Не беше ясно с какви размери и как трябва да изглеждат параваните за изборите, които сменят тъмните стаички, затова написах писмо до ЦИК. Решихме да използваме елементи от тъмните стаички, отворени към комисията, за да се запази тайната на вота. Нямаме отговор от ЦИК, приемам, че от комисията засега нямат възражения.“ Това съобщи пред БиТиВи кметът на София Йорданка Фандъкова.

За първото тримесечие на годината имаме с 28 млн. лв. повече събрани данъци, каза тя.

Най-скъпите проекти са проектите за канализация, сега някои европейски програми позволяват и средства за отчуждаване, посочи Фандъкова.

„Паветата около Народното събрание ще се пренаредят, когато експерти се произнесат за технологията. Задължихме изпълнителите да направят тестов участък. Той трябва да бъде утвърден от института за паметниците на културата. Глобихме ги 100 000 лв. за едно паве. Пренареждането вероятно ще стане в началото на лятото“, заяви столичната кметица.

Работи се активно по ремонта на трамвайната линия по бул. „Борис Трети“, изпълнителите също са глобени, съобщи Фандъкова.

Разширява се метрото от „Хаджи Димитър“ до „Левски Г“ – това е единственият проект със средства по плана за възстановяване, припомни кметицата.

Ремонтът на „Граф Игнатиев“ беше проверен от ОЛАФ и не бяха установени нарушения, заяви тя.

Строят се общо 23 сгради на детски градини, 17 от тях ще бъдат завършени до края на годината.

Фандъкова отново потвърди, че няма да се кандидатира за следващ кметски мандат.