Фелдшер задържан по подозрение, че е издал стотици фалшиви сертификати за ваксинация

0
104
Снимка: БНР

Продавал ги в цяла България. Повдигнато му е обвинение

Задържаха медик за издаване на фалшиви COVID сертификати срещу пари! Прокуратурата разследва фелдшера, който е и завеждащ на Спешна помощ в Ябланица. Николай Георгиев е задържан преди няколко дни за 24 часа, иззети са компютъри и документи, съобщи Нова.

Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID, които са били с невярна информация.

Медикът е разполагал с много ваксини, което е направило впечатление на РЗИ и оттам са сигнализирали прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял ваксината, но е нанасял нейния номер в сертификата, след което го е продавал чрез куриерска фирма. Подобни сертификати са стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

Медикът е отстранен от работа, разследването продължава.

„Изненадан съм и не знам какво да кажа. Ще ми се да не вярвам, но да видим, дали е така”, заяви д-р Пламен Ралчовски, личен лекар.

„От няколко десетки до няколко стотици. Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца, преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна”, заяви Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Екипът на NOVA се свърза с обвинения, който каза, че не се чувства виновен и всичко ще се докаже. Същият човек преди 10 години попадна в полезрението на медиите с подозрение, че е издавал фалшиви здравни книжки.