Фон дер Лайен изказа съболезнования за жертвите на ужасяващата катастрофа на магистрала „Струма“

0
39

Путин прати съболезнователна телеграма на Пендаровски

Изразявам най-дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на жертвите на трагичния инцидент с автобус, станал през нощта в България. Това написа в туитър председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по повод автобусната катастрофа на „Струма“.

Урсула фон дер Лайен Снимка: NOVA

„Пожелавам също така бързо възстановяване на ранените. В тези ужасни времена Европа изразява своята солидарност с вас“, написа ръководителят на ЕК.

Президентът на Русия Владимир Путин изпрати съболезнования до президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски по повод гибелта на граждани на тази страна в пътна катастрофа на българска територия, предаде ТАСС.

Владимир Путин

„Приемете дълбоките ми съболезнования във връзка с гибелта на граждани на вашата страна, включително деца и подрастващи, предизвикана от пътнотранспортно произшествие в България“, се казва в текста на телеграмата, качена днес на сайта на Кремъл.

Путин отправя молба „да бъдат предадени думи на искрено съчувствие и подкрепа на роднините и близките на загиналите, също и пожелания за скорошно оздравяване на всички пострадали“.