ГЕРБ: Ако ДБ и ИТН не се отзоват на поканата ни за консултации, връщаме мандата

0
107
Снимка: архив, "Трибюн"

Искаме да спасим страната от хронична политическа криза, казват от партията

Ако „Демократична България“/ДБ/ и „Има такъв народ“/ИТН/ не се отзоват на поканата ни за консултации, връщаме мандата, обяви на брифинг в парламента Даниел Митов от ГЕРБ.

Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова уточни, че от партията са изпратили покана към колегите си от ДБ за среща днес от 16 ч в зала „Запад“ на НС. Тя призова за пубичен и прозрачен разговор. Поканата към ДБ идва, защото в обединението участва ДСБ, която е член на едно и също европейско семейство заедно с ГЕРБ и СДС – Европейската народна партия, съобщава „Трибюн“.

„Философски и идеологически това са колегите, с които трябва да започнем“, изтъкна Даниел Митов, който бе посочен от ГЕРБ като кандидат за премиер. Той отговори и на изказването на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, че ГЕРБ предлагат „сламен човек“. За Митов това е човек, зад който не стои политическа формация, а задкулисието. Той припомни, че е член на ГЕРБ и зад предложения кабинет на партията стоят 840 000 гласа, спечелени на последните избори.

„Поканата към ИТН за среща ще бъде направена утре“, поясни Митов.

От своя страна депутатът Тома Биков попита кой и къде реди кабинета на ИТН. За него това е пример за задкулисие, защото там не присъстват медии, които да задават въпроси. Той даде пример с правителствата на Любен Беров и Пламен Орешарски, които не са получили вот от избирателите.

„Искаме да спасим страната от хронична политическа криза“, завърши Биков.