ГЕРБ: Очевидно Радев не желае редовно правителство, прави сметки само за своите избори

0
286
Десислава Атанасова Снимка: ГЕРБ

Нинова договори третия мандат с външни сили и други генерали, заяви Десислава Атанасова

„Съвсем закономерно е г-н Радев да връчи третия мандат на БСП. Все пак Корнелия Нинова го договори с външни сили и други генерали. Освен това преди пет години Илиана Йотова почти го заплаши, че всяка стъпка срещу БСП ще му струва скъпо“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като по-рано от БСП обявиха, че утре президентът ще им връчи третия мандат.

По думите ѝ е очевидно и друго, а именно, че президентът Румен Радев не желае редовно правителство.

„Той изглежда само прави сметки за своите избори и своята кампания. Затова, предполагам, желае действието на служебен кабинет без парламент. Иначе не мога да си обясня по друг начин, че въпреки заявките на всички останали протестни партии, така наречени, че няма да подкрепят кабинет на БСП, мандатът се връчва именно на тях. Ако искаше търсене на някакъв консенсус и съгласие, то можеше да посочи друга парламентарна група“, категорична бе тя.

На въпрос каква е позицията на ГЕРБ в тази ситуация, Десислава Атанасова отговори:

„Ние сме против. Заявили сме позицията си отдавна. Още при откриването на Народното събрание аз казах, че нашата парламентарна група ще бъде в опозиция при най-различни развития и получаване на мандата и сформиране на правителство от първата и третата политическа сила“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.