ГЕРБ: Участъкът на „Струма“, в който изгоря автобусът, е проектиран по времето на Асен Гагаузов от БСП /видео/

0
3723
Десислава Атанасов и Александър Иванов Снимка: фейсбук

Г-жо Комитова, заданието за маркировката не е изпълнено от вашето министерство и вашето ръководство на АПИ, посочи депутатът Александър Иванов

Всички опити за политически инсинуации и изразени внушения, че пътят е виновен за трагедията с автобуса, изразени от кмета на Перник и служебни министри, са дълбоко грешни, заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ.

От ГЕРБ уточниха, че участъкът е проектиран по времето на Асен Гагаузов от БСП, по съветски тип. „Вместо да се занимава с изборите на Радев, сегашното ръководство на министерството да се бяха подготвили за зимния сезон и да отстранят нередностите по пътищата“, заяви депутатът Александър Иванов.

„Последните месеци, г-жо Комитова, заданието за маркировката не е изпълнено от вашето министерство и вашето ръководство на АПИ. Моля да се информирате, преди да давате изявления“, допълни той.

Атанасова изрази съболезнования за загиналите 9 души от дома за възрастни хора в село Рояк и над 250 починали души от коронавирус.

„Смятам, че трябва да имаме ден за траур за жертвите на нашата братска държава“, допълни още тя.

Атанасова каза още, че всички ремонти или довършителни работи по републиканските пътища са спрени.

„Понеже чувам аналогии и с друг подобен тежък инцидент, да припомня, че тогава трима министри подадоха оставка. Считам, че г-н Радев трябва да направи същото и да поиска оставките на отговорните министри“, допълни още Атанасова и подчерта, че има изготвени задания от АПИ още преди година, но министерството под управлението на Комитова така и не го е изпълнила.