Христо Терзийски: Не очаквам Рашков да се извини за лъжливите си твърдения

0
106
Снимка: фейсбук

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство за изборен туризъм на 15 хил. македонци в Кюстендил

Прокуратурата в Кюстендил е отказала да образува досъдебно производство за купуване на гласове, става ясно от пост във фейсбук на бившия вътрешен министър Христо Терзийски. Това означава, че не са събрани данни за извършени престъпления. Бойко Рашков обвини преди време Терзийски, че подготвял гласуването на 15 хил. македонци в Кюстендил.

Досега за изборна търговия в страната са повдигнати обвинения на кандидат-депутат от Мутрите и на кмет от ДПС, който днес Рашков се опита да пришие към ГЕРБ.

Христо Терзийски

Ето какво написа Терзийски:

Истината ще ни направи свободни. Благодаря на регионалните медии за това, че проследиха „казуса“ докрай и отразиха резултатите от проверката на Прокуратурата. Това е ефективният граждански контрол. Разбира се, не очаквам, че сега някой служебен министър на вътрешните работи ще има достойнството да се извини за лъжливите си твърдения.

Целта бе прозрачна – да се повлияе на предизборната кампания. Пък после, като се установят фактите, изборите вече да са минали.

Обяснимо е, ако това се прави от политически опоненти, но е недопустимо, когато се тиражира от държавни институции. Защото отвъд нечия лична неприязън тези манипулации бяха обида и към всички кюстендилци. А в нашия край хората имат чест и достойнство – и няма да позволят друг, освен те самите, да решава изхода от вота им. Който не го знае, е време да го разбере.