И как така президентът Радев се е ваксинирал миналото лято?! Първата антиковид ваксинация в България е направена на 27 декември 2020 г.

0
1052
Румен Радев

За човек, който неглижира изискванията на конституцията и с вдигнат юмрук раздава правосъдие, не е проблем да лъже на дребно, май, а?!

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

ЛЪЖЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ИЛИ Е БИЛ ИМУНИЗИРАН СРЕЩУ КОВИД-19 ТАЙНО И С НЕРАЗРЕШЕНА ЗА ЕС ВАКСИНА? С КАКВА ПО-ТОЧНО?

„Аз самият съм в безупречно здраве, но миналото лято се ваксинирах и не виках камери, защото не искам да правя спектакъл от това.”

Президентът Румен Радев, изявление в Перник на 19 октомври 2021 г..
И как така президентът Радев се е ваксинирал миналото лято?!

Ето фактите:
На 21 декември 2020 г. Европейската комисия издава разрешение за употреба, при определени условия, на ваксината срещу COVID-19, разработена от BioNTech и Pfizer, като я превърна в първата ваксина срещу COVID-19, разрешена на пазара в ЕС.
Първата анти-Covid ваксинация в България е направена на 27 декември 2020 г., в 9.59 ч., в болница „Св. Анна“ в София, а първият ваксиниран е здравният министър Костадин Ангелов.

8 септември 2020 г.: първата партида от руската ваксина „Спутник V“ е пусната в обращение, съобщава руското Министерство на здравеопазването, след като е „преминала необходимите лабораторни изпитания за качество“.

… За човек, който неглижира изискванията на конституцията и с вдигнат юмрук раздава правосъдие, не е проблем да лъже на дребно, май, а?!
Случихме на държавен глава, какво да ви кажа…