И собствениците на заведения се включват в протестите на 18 май

0
60
Снимка: архив

На този ден да бъдем единни и заедно да защитим интересите на бизнеса и работещите в България, се казва в обръщение на браншовата организация

И ресторантьорите ще излязат на протест на 18 май, организиран от работодателите. Това става ясно от съобщение в официалната страница на Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

Ето какво се казв в него:

Във връзка с организацията по провеждането на Общонационален протест на петте национално представителни работодателски организации – КРИБ, АИКБ, БСК, БТПП и ССИ

с искане към правителството за:

– НЕЗАБАВНО КОМПЕНСИРАНЕ НА СВРЪХВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА И ПРИРОДНИЯ ГАЗ

– СПИРАНЕ ОБЕДНЯВАНЕТО НА НАЦИЯТА

С оглед организацията за провеждане на протеста Ви информираме, че той ще се проведе на 18 май 2022 г. /сряда/, от 12:00 ч до 17:00 ч, пред сградата на Министерския съвет (бул. „Княз Александър Дондуков” №1), където ще бъде и сборният пункт на участниците.

Нека да бъдем на този ден единни и заедно да защитим интересите на бизнеса и работещите в България.

Уведомяваме Ви, че от 10:00 ч. до 12:00 ч. на 18.05.2022 г., ще започне пристигането и паркирането на автобуси с протестиращи от страната, като част от тях ще имат възможност да паркират на паркинга на пл. „Княз Александър I“, а останалите ще бъдат пренасочени съобразно указанията на компетентните органи.