„Има такъв народ“ се надяват първо да има редовно правителство и тогава да започне работата по бюджета

0
66
Станислав Балабанов

Каквото и да се разглежда в НС, ако няма работещ парламент и стабилно правителство, влизаме в популистки разсъждения и предложения, каза Станислав Балабанов

Много се надяваме първо да има редовно правителство и тогава да започнем работата по бюджета, коментира секретарят на ПГ на „Има такъв народ“ Станислав Балабанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Каквото и да се разглежда в Народното събрание, ако няма работещ парламент и стабилно правителство, влизаме в популистки разсъждения и предложения по отношение на бюджета – нещо, което беше и в 45-ия, и в 46-ия парламент, и в момента финансовата ситуация в държавата е такава заради популистки решения, посочи Балабанов. Така че се надяваме първо да има ясна стабилна политическа ситуация и тогава веднага бюджет, допълни той.

По-рано днес служебният кабинет одобри проекта на Закон за държавния бюджет на България за 2023 година и актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за 2023-2025 година, информираха от пресслужбата на Министерския съвет.

Вчера след среща на представители на ГЕРБ-СДС и на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) в Министерството на финансите, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев каза пред журналисти, че е най-вероятно на първо четене да бъде отхвърлен бюджетът с 6.4 % дефицит, след това да бъде коригиран от финансовото министерство и да влезе вече с 3% дефицит и конкретно заложени политики, които парламентът би приел.

Днес обаче за ГЕРБ-СДС това се оказва неправилен подход, стана известно от думите на Бойко Борисов пред медиите. Трябва сега да понесем отговорност всички ние тук в парламента, а не да го връщаме отново на служебното правителство, заяви той.