Как Стела Николова от ДБ избута всички в листата и се намърда в парламента

0
337
Стела Николова Снимка: Трибюн

Скъпата й кампания провокирала напрежение в обединението ПП/ДБ

Знаковият бизнесмен Ангел Дерменджиев, собственик на завода за боклук в Белослав, е „инвестирал“ за почти 4000 преференции за Стела Николова от коалиция ПП/ДБ, предават местни медии, цитирани от Tribune. Още седмица преди края на кампанията „ВарнаНовини“ се позова на собствени източници в щаба на коалицията, че благодарение на щедростта на влиятелен бизнесмен Николова прави най-мащабната и скъпа кампания във Варна, за да събере преференции и от седма позиция с пренареждане на кандидатдепутатската листа на ПП/ДБ да влезе в парламента.

Мисията е успешна, защото Николова успя да набере 3862 преференции и от неизбираемото седмо място в листата на коалицията измести от второто място в нея Ивайло Митковски. Така не толкова известната кандидатка успя да бие по този показател дори и водача Даниел Лорер, чиито билбордове беше покрила със своите.

„Вероятно ще бъда ваш представител в следващото Народно събрание. Вашето доверие е чест за мен! Заради купения вот ще поискам оставката на вътрешния министър при първа възможност“, обяви вчера тя в социалните мрежи.

Скъпата кампания на Стела Николова провокира напрежение в обединението ПП/ДБ. Изборджиите на „Промяната“ бяха скочили срещу разточителната ѝ кампания, но предизборният щаб на „Демократична България“ застанал зад Стела Николова, пише   Tribune.