Какъв е този фелдфебелски прочит на конституцията, какви са тези маневри по плаца?!

0
310
Румен Радев

Парламентът не е пионерски лагер. Това разтакаване по Ларгото е нескопосан пиар

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Какъв е този фелдфебелски прочит на конституцията, какви са тези маневри по плаца?! Румен Радев щял да връчи мандата на “Има такъв народ”, когато партиите се разберат. За какво? Колко порции за ИТН, колко за ДПС, колко за ДБ, колко за ИБНИ и кои олигархични “обръчи” ще бъдат удовлетворени… за това ли да се разберат?!

Президентът връчва мандата на кандидат-премиер на първата политическа сила – тя има грижата да си осигури парламентарна подкрепа. Ако не успее – връща мандата. Следва процедурата с втората по численост и сетне – с посочената от президента.

Какво се прави Радев на дружинен ръководител: “строй се – преброй се”!? Парламентът не е пионерски лагер. Това разтакаване по “Ларгото” е нескопосан пиар на Румен Радев, ефектът за държавата е нулев.

Правото и отговорността за съставяне и гласуване на кабинет на първия тур в 46-я парламент е на Станислав Т. Трифонов. Точка.

П.П. 21 юли 2021 г. “Най-важната задача е съставянето на редовен кабинет. България не може да си позволи да пилее повече историческо време – трябва да имаме кабинет”. Това заяви президентът Румен Радев минути, преди да влезе в сградата на парламента за първото заседание на 46-ото НС.

23 юли 2021 г.. Днес държавният глава обяви, че няма да бърза да връчва мандата, за да даде достатъчно време на парламентарните групи да намерят работещо решение.