Кметът на Цалапица: Според полицията обвиненият за убийството Рангел е бил локализиран в Германия

0
58
Рангел Бизюрев Снимки: 24 часа/фейсбук

Жандармерия и полиция ще пазят денонощно Цалапица

В Цалапица ще има осигурена постоянна охрана. През деня тя ще се осигурява от жандармерията, а през нощта от Специализираните полицейски сили (СПС) към пловдивската дирекция. Това заяви директорът на полицията в Града под тепетата Радослав Начев, който се срещна с жители на Цалапица.

На служителите на реда в Стамболийски е забранено да идват в Цалапица. Образувани са и дисциплинарни производства срещу някои от тях.

В момента тече комплексна проверка по случая с убития Димитър Малинов за това дали има пропуски и грешки. Ръководството на полицията е отказало да даде подробности как върви разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Кметът на селото Ивайло Данаилов заяви пред бТВ, че обвиненият за убийството Рангел е бил локализиран в Германия.

„Полицията даде информация, че е локализиран къде се намира в Германия. Направени са опити за неговото задържане, дали са успешни не стана ясно“, обясни кметът. Той добави, че от две седмици насам има непрекъснато полицейско присъствие в селото.

Поставени са около 15 охранителни камери в селото, като за следващата година е предвидено разширяване на видеонаблюдението. Хората от селото се готвят за национален протест в столицата в събота. Той ще се проведе пред Съдебната палата.