Комедия! Петков обяви дарителска кампания за боеприпаси за Украйна

0
221
Кирил Петков Снимка: фейсбук

Призова българите да дарят като него една заплата

Комедията в управлението на страната става вече пълна по темата с изпращане на военна помощ и оръжия за нападнатата от агресора Русия Украйна. След като преди няколко дни обяви, че ще води делегация от коалиционните партньори в Киев, днес премиерът Кирил Петков хвърли нова бомба. За да компенсира недоволството от липсата на позиция от България и шикалкавенето по темата Просто Киро обяви, че прави дарителска кампания за боеприпаси за Украйна. И в пост във фйсбук призова гражданите да дарят по една заплата като него. Ето целият текст на поста:

Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия!

Като министър-председател ще продължавам да работя за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор, като през идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности – не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси.

Затова откривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна.

Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението. #едназаплатазаукрайна

Можете да дадете своя принос тук: получател: VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX