Костадин Костадинов: Ако има провокатори на протеста, те ще са изпратени от МВР

0
119
Костадин Костадинов

Това е стара практика, коментира лидерът на „Възраждане“

„Отношението на управляващите към нас е като към втора категория хора, включително на една част от медиите, които обслужват управляващите и които с лека ръка казват – това не е проблем, зеленият сертификат дава свобода.“ Това каза пред БНР лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов преди днешния протест на партията срещу ограничителните мерки и ценовия шок. Това е втори протест срещу зеления сертификат след проведения на 12 януари.

„Хаби се обществена енергия за нещо, което очевидно не е най-големият проблем на нашата страна“, смята Костадинов. Сред причините протестът да се състои, независимо от обявеното от здравните власти поетапно отпадане на мерките, той посочи това, че от утре отпадат ограниченията за влизащите, но не и за работещите в обществени обекти и те ще продължат да си плащат, за да работят. „Не можем да разберем каква е логиката за това поетапно отменяне за толкова дълъг период – говорим за 1 месец“, обясни Костадинов.

Като следващ мотив той изтъкна тестовете на децата, които той определи като „доказано неефективни и безсмислени“, нарече тази практика „безсмислена и вредна“ и посочи, че за това в бюджета за следващите 6 месеца са предвидени 76 милиона лева. „Тук говорим за неколкостотин случая от неколкостотин хиляди направени тестове.“

Лидерът на „Възраждане“ добави и над 2 милиарда лева компенсации, предвидени за бизнеса в резултат на действията на българското управление за справяне с сovid кризата. „Днес ние ще се срещнем с представители на Министерския съвет. Диалог трябва да има, такъв диалог ще има“, заяви Костадин Костадинов.

По-голямата част от ПГ на „Възраждане“ ще бъде в парламента по време на второто четене на държавния бюджет, уточни Костадинов. МВР направи тази провокация, за да откаже хората да идват на протеста, коментира Костадин Костадинов относно огласената миналата седмица информация за готвени провокации на протеста на „Възраждане“.

„Ако има провокатори, те ще бъдат изпратени от МВР. Това е стара практика. Някои практики не умират. Разлика между новия ГЕРБ и стария ГЕРБ и в това отношение не виждам. Днес ще се подготвим да няма провокации от страна на МВР“.

„Всякакви хора ще дойдат и за голям ужас на столичните жълтопаветни журналисти ще дойдат хора, които не са от София. Ще дадем възможност на всеки човек, който иначе не би имал възможност да дойде и да си каже мнението, да дойде. Защото нашата държава, макар че е строго софиоцентрична и ако нещо не се случи в София, в триъгълника на смъртта между Народното събрание, президентството и Министерския съвет, все едно не се е случило, това нещо не се отразява“, каза Костадинов.