Красен Кралев: Парламент заченат в грях, управляващото мнозинство родено в поквара

0
249
Красен Кралев Снимка: МС

Въпреки това ще бъдем силна, работеща и градивна опозиция

Красен Кралев, фейсбук

Днес, на 15-ия рождения ден на ГЕРБ,/вчера – бел. ред./ се проведе първото заседание на новия парламент. Осъзнаваме пред какви изпитания сме поставени и ще се справим, защото сме тук да работим в интерес на българския народ.

Били сме конструктивна партия както в управление, така и в опозиция. Знаем, че днес повече от всякога хората имат нужда от стабилност, спокойствие и сигурност. Съмнявам се, че очертаващото се управляващо мнозинство може да осигури тази необходимост. Въпреки това ще бъдем силна, работеща и градивна опозиция.

Несъмнено този парламент беше заченат в грях, управляващото мнозинство е родено в поквара. Идеологически несъвместими партии се договориха за поредната безпринципна схема на задкулисието, изразена в циничното 8-4-3-2.Остават и основателните съмнения за откраднати избори, чрез манипулиране на вота с машините…

За разлика от “новите” бъдещи управленци ние знаем, че вече е време за работа и конкретни действия за справяне с множеството кризи. Като опозиция ние от ГЕРБ-СДС сме в пълна готовност да изпълним поетите пред обществото ангажименти и да предотвратим очертаващия се грабеж на държавния бюджет.

В момента във фискалния резерв на страната има 12 млрд. лв., които са достатъчни, за да гарантират финансовата стабилност на държавата. През последните 2 месеца почти всяка седмица се теглят по 500 млн. лв., без да се дават мотиви за това. Разбираме, че броени дни преди да се оттегли служебният кабинет вдига тавана за теглене на заеми от 4 на 10 млрд. Задава се теглене и на нов огромен заем, който нашите внуци ще трябва да връщат. Кому е нужно това? Кой стои за политическия проект на харвардските ментета ?! Cui bono?

Опитите на Румен Радев да смачка парламентаризма, насаждайки упорито нетърпимост от страна на българските граждани към политическите партии, са обречени на провал..

На тези безумци, които днес ръкопляскаха на поредната грозна изява на Радев в Народното събрание, искам да кажа само едно: Няма да стане!