Лозан Панов: Радев и ДПС си помагат взаимно

0
74
мерцедес
Лозан Панов

ДПС играе с повече от един играч на изборите за президент, твърди съдията

ДПС играе с повече от един играч на изборите за президент, коментира пред Нова тв кандидатът за президент Лозан Панов. Той изрази подозрение, че Румен Радев подпомага ДПС, както и те него. Панов е убеден, че ще участва в балотажа за „Дондуков“ 2.

„Смятам, че е напълно възможно ДПС да играе с двама играчи, а защо не и с трима. Ако се върви в тази посока, според мен това не е безобидно. Разменените реплики за родината мобилизират вота и на единия, и на другия“, смята кандидатът за президент. Той изрази подозрение, че Румен Радев подпомага ДПС, както и те него. И даде пример с ДПС и ВМРО, които с размяната на реплики една към друга също активирали собствения си електорат. Панов припомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години ДПС са подкрепили Румен Радев. Според него подредбата на обстоятелствата и заиграването на тази тематика сочи, че „сме в разцвета на същото зло, което не е излизало до този момент от политиката”.

„Тематиката, свързана с етническия мир, повдигането на този въпрос, за мен звучи достатъчно тревожно в кампанията за президент. Следващата стъпка е, че имаме кандидат за президент, който е тясно партиен – Мустафа Карадайъ. Спомняте си размяната на реплики в президентството между него и Румен Радев. Към това отново добавям Велико Търново. Имаме не Петър и Асен въстаници, но имаме Асен и Кирил, макар че не става въпрос за византийско робство. Като наредим всички тези обстоятелства, допускам, че би могло политиката да се насочи към етническите проблеми”, предупреди Панов.

По думите му осветляването на Делян Пеевски в „Досиетата Пандора”, появяването му в ДАНС, а след това и обявяването му за водач на листата на ДПС във Велико Търново е сценка.