Мангъров пак излъгал – и от „Токуда“ го опровергаха

0
364
Снимка: фейсбук

В лечебното заведение няма пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница в реанимацията на „Токуда“, който да е бил ваксиниран и да е починал от ковид-19, гласи официалното им съобщение

Атанас Мангъров  бе опроверган днес и от болница „Токуда“.

По-рано той обяви, че имало ваксиниран пациент с коронавирус в Инфекциозна болница, който починал. От болницата заявиха, че нямат подобен пациент, което провокира Мангъров да пусне пост в социалните мрежи.

„Кой всъщност лъже и защо ли лъже така? Последният ваксиниран пациент, който беше лекуван в Инфекциозна болница, почина преди 3 дни в реанимацията на болница „Токуда“.

Проф. Червенякова много добре знае, защото за голямо съжаление човекът, когото и двамата познавахме, беше съпруг на нейна близка сътрудничка“, написа той във фейсбук.

От „Токуда“ обаче също го опровергаха. „Във връзка със запитвания от журналисти и поради засиления обществен интерес по темата, ви информираме, че в лечебното заведение няма пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница в реанимацията на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, който да е бил ваксиниран и да е починал от Ковид-19“, гласи официалното им съобщение.