Михаил Миков: Нинова да не е свещена крава? Истерична реакция

0
194
Михаил Миков Снимка: архив

Дава добър пример на българските граждани.  Като я викат в прокуратурата, и мен са ме викали – отиваш. Какво толкова, такава драма, коментира бившият лидер на БСП

„Нинова дава добър пример на българските граждани как да се държи политик към институциите. Мисля, че тази истерична реакция е свързана с резултата от изборите, за да има друга тема. Тя да не е свещена крава? Като я викат в прокуратурата, и мен са ме викали – отиваш. Какво толкова, такава драма”, каза бившият председател на БСП и бивш шеф на парламента Михаил Миков по Нова нюз.

Той обясни реакцията на БСП с резултатите им от предсрочния парламентарен вот. „Леко фарсов елемент има в това. Чак пресконференция. В нощта на изборите няма да излезеш на пресконференция, а сега, защото прокуратурата поискала някакви документи, пресконференция и късане на ризи. Тъжна история”, отсече бившият председател на БСП.

По думите му „кухненска драма между Добрев и Нинова може да трае 1-2 години през това време гласуващите за БСП ще продължават да намаляват”. Той е изчислил, че за 520 дни гласуващите за БСП са паднали с 230 000 души. По 418 души на ден или по 20 човека на час, каза Миков. „Докато Нинова пие кафе и дава пресконференции за Добрев, по 20 човека на час”.

По думите му лидерският модел на управление на столетницата е унищожил колективните органи на партията.