Мика Зайкова: Коалицията на ПП и ДБ е грешка, ПП не знаят на кой свят ходят

0
409
Мика Зайкова

Според нея ПП ще е причината, заради която коалицията не би била в управление с ГЕРБ въпреки желанието на Борисов за кабинет

„При млечните продукти положението е страшно. Производителят продава литър мляко за малко над 1 лева, а в магазините е над 3,50 лева. При веригите разликата е стотинки. Това не ви ли намирисва на картелно споразумение”, заяви финансовият експерт Мика Зайкова пред БНТ.

Според нея таванът на цените не е пазарен механизъм.

„С минимална заплата не можеш да платиш 40% от разходите си. Най-голям дял там е храната, водата и горивата”, поясни тя и добави, че имало спекула навсякъде.

„Храним се с „Фаберже”. Не може едно яйце при производителя да бъде 30 стотинки, макар че храни кокошки, и да го продаваш за над 1 лев. Кашкавалът излиза между 12 и 13 лева от производителя, а се продава за 37 лева. Няма база за сравнение”, заяви финансистът. Тя каза, че цената на водата е скочила с 40% и попита дали не е златна. Поскъпване има при транспорта, лекарствата и за основните услуги.

Според нея редовен кабинет ще има през есента, защото никой няма да отстъпи.

„Коалицията между „Демократична България” и „Продължаваме промяната” е грешка. ДБ е партия с традиции, ПП не знаят на кой свят ходят, а искат да управляват. Те не знаят какво правят и компромисът е от страна на ДБ, но не знам защо го правят“, посочи Зайкова.

Според нея ПП ще е причината, заради която коалицията не би била в управление с ГЕРБ въпреки желанието на Борисов за кабинет.

Зайкова коментира дали ще е в листите на ИТН на предстоящия парламентарен вот на 2 април.

„Вече ми е късно да съм в листи. Имам предложения, ще помагам с каквото мога. Но, честно казано, искам да бъда само експерт. Нека младите да се заемат. Но ще видим”, каза още тя.