Минчев също кори Трифонов: Не е идвал на коалиционен съвет

0
33
Никола Минчев Снимка: Нова

Председателят на НС не вижда основание за критиката, че липсва диалог в коалицията

„Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от „Има такъв народ“ (ИТН), Слави Трифонов съответно не е идвал“, коментира пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Никола Минчев, предаде БТА.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов написа в пост във Facebook: „Представителите на „Продължаваме Промяната“ в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната“.

„Не виждам основание за подобна критика, напротив – стараем се да има диалог, не мога да се съглася, че няма диалог, поне от наша страна“, заяви Минчев. Той се съгласи, че в коалицията се поставят червени линии от партньорите. Но допълни, че „в крайна сметка успяваме да намираме баланс, не е лесен този процес, вярваме, че и така ще продължи“.

Председателят на НС е убеден, че с разумен подход от всички актуализацията на бюджета ще бъде направена.

„Вот на недоверие от страна на ГЕРБ не ни притеснява, това е нормална процедура“, коментира още Никола Минчев. „Ако преценят да внесат вот на недоверие, ще го разгледаме, няма нищо притеснително в една законова процедура“, обясни той.