Младен Маринов: Не съм се срещал с уволнения „за срещата“ шеф на полицията в Кюстендил

0
214
Младен Маринов Снимка: Глас

Очевадно някой подава грешна информация на министъра, заяви депутатът от ГЕРБ

Бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов категорично отрече да е имал среща с отстранения директор на полицията в Кюстендил Светослав Григоров, който по думите на служебния министър Иван Демерджиев е махнат от поста „заради нерегламентирани срещи с двама депутати от ГЕРБ – Младен Маринов и Христо Терзийски“.

„Не съм имал среща с него, докато е бил директор в Кюстендил. Не съм имал среща с нито един директор. Очевадно някой подава грешна информация на министъра“, заяви Младен Маринов пред bTV,

„Дори да съм имал срещи, не виждам нещо грешно, тъй като се познавам с тези хора и съм работил с тях от 30 години. Не бих крил такава среща. Бил съм свидетел на такива срещи през годините. Но такава среща не е имало. Ако съм се виждал, ще кажа, че съм се виждал, но не съм. Казвам ви откровено“, добави Маринов.

„В Кюстендил пък не съм стъпвал от месеци“, каза той по повод допълнението, че срещата била в Кюстендил.

„Аз съм полицай. Политик не е професия. Аз по призвание съм полицай и не виждам нищо лошо да се виждам с полицаи. Но в случая не съм.

Това не са престъпни срещи и не трябва да бъдат изкарвани като такива. Затова, ако бях имал, щях да кажа. Депутатите трябва да се виждат с граждани и да чуват проблемите им. Полицаите също са граждани. Но просто в случая такава среща не е имало“, продължи Младен Маринов.

„Системата е в стрес. За един министър местенето на един човек – назначаването или уволнението, е само един подпис. Но този човек работи в екип“, продължи той темата за серията кадрови рокади на полицейски началници.

„От главният секретар разбрах, че това е решение на директора на СДВР. Но никога не разбрах какви са причините. Хората, които бяха директори, повечето съм ги заварил като директори. Аз съм направил много малко промени“, каза Младен Маринов.