Младен Маринов: За по-малко от 50 дни върнаха МВР в най-мракобесните времена на комунистическата ДС

0
459
Младен Маринов Снимка: Правителствена информационна служба

Основните методи на политическото ръководство „са доносите, клеветите и заклеймяването на „враговете на народа“, написа той

„За съжаление, за по-малко от 50 дни върнаха МВР в най-мракобесните времена на комунистическата Държавна сигурност“, написа във фейсбук бившият вътрешен министър Младен Маринов.

Според него основните методи, с които работи политическото ръководство на силовото ведомство „са доносите, клеветите и заклеймяването на „враговете на народа“.

„Презумцията за законност в МВР вече не съществува. Без доказателства, без данни за престъпления се изпълняват политически поръчки с една единствена цел – да бъде окалян опонентът, а почтените колеги да бъдат „хвърлени на кучетата“, обобщава Младен Маринов.

Той коментира днешно изявление на Бойко Рашков, който намекна, че неговият предшественик и кандидат-депутат от ГЕРБ Христо Терзийски е подготвял схема за изборен туризъм на македонци у нас. Терзийски отвърна, че Рашков влияе на предизборната кампания и си служи с клевети. Призова, ако има данни за престъпление, да започне разследване, ако не – до поеме отговорност за думите си.