МВР на Рашков събира компромати срещу кандидат-министри на ИТН

0
922
Бойко Рашков

Атакуват експерти незаконно чрез ДАТО

Службите и МВР под контрола на Бойко Рашков са източници на атаките срещу кандидат-министрите на Слави Трифонов, съобщава ПИК, цитирайки източници то „Дондуков“№2.

По нареждане на Румен Радев неистово се издирват компромати за всеки от проекто-листата на ИТН.

Бойко Рашков, който бе рупор на атаките срещу ГЕРБ преди изборите, защото Радев привиждаше само в тях заплаха за едноличната си власт, сега е натоварен с новата задача да инспирира скандали с хората на Трифонов.И то на най-долно ченгеджийско ниво.

Залогът е ясен – служебният кабинет трябва да остане на власт, а безскрупулният Рашков да подготви, тоест да манипулира, задаващите се президентски избори с целия полицейски ресурс на държавата. В тази връзка особено ключови са атаките срещу силовите министри на Слави – на правосъдието и МВР.

Факт е, че основните атаки на медиите около президента, подсъдимите олигарси и кръга „Капитал“ са именно срещу въпросните кандидатури.

Започна се с опорки срещу Петър Илиев, а после и срещу Момчил Иванов, който в крайна сметка бе оттеглен от ИТН. Натискът върху хората на Трифонов сега бил насочен към отстраняване и на пловдивския адвокат Илиев като евентуална кандидатура за вътрешен министър. В аванс се пускат компромати срещу другото име, около което се коментираше шанс да застане начело на МВР -професор-доктор Илин Савов. Това е и причината Бойко Рашков съвсем да изостане с атаките срещу ГЕРБ, зает с новата мисия на боса си Румен Радев да осуети на всяка цена кабинета на Слави Трифонов и оттегляне на служебните министри.

Подготвяните компромати към определени номинации за възлови министерства щели да са дори чрез аудиозаписи и снимки, извлечени от СРС с апаратура на ДАТО. Вчера в Пловдив се е случила „завера“ между ДАТО, хора от опозицията в БСП и Пламен Узунов от екипа на Румен Радев, добавя ПИК.

Решението било, ако се налага, да бъде създадена база данни с изфабрикувани фалшификати срещу възлови кандидат министри от предложения състав за кабинет на ИТН. Основната цел е да се „ликвидира“ – това е точният използван термин от заверата – бъдещо редовно правителство.

Ролята, която е приел да изпълнява Цветан Китов като председател на ДАТО, е неговите подопечни в тази структура, заедно с териториалните дирекции на службата, да монтират компромати.

Към предишния номиниран за силов министър проф. Илин Савов е подготвен компромат за дискредитиране чрез неговия брат DJ Дамян. В рамките на днешния ден, ако бъде оттеглена номинацията на Петър Илиев за сметка на Савов, ще бъдат активирани подготвените материали. Подготовка имало за още скандали, които да изгърмят около Петър Илиев, ако той не бъде оттеглен.

Информирани източници на Breaking.bg потвърдиха разкритията на ПИК. Те допълниха, че основната мишена на компроматната машина на Рашков е Илин Савов, дългогодишен служител в ДАТО. Той е неудобен защото знае познава отлично методите в агенцията и всичките порочни практики там. Рашков твърдеше на всеослушание, че са подслушвани политици от опозицията, протестиращи и мирни граждани и заради това започна масирана чистка в различните служби на МВР. Заради недоказано от никой „незаконно подслушване“ бяха изгонени главният секретар на МВР, директорите на СДВР, Националната полиция, ГДБОП, Вътрешна сигурност и Инспекторат, но никой не пипна ръководството на ДАТО, агенцията която реално се занимава с подслушване, проследяване и наблюдение. Директорът Китов е от времето на Орешарски и е малко странно, че ДАТО е чиста като сълза ако е имало незаконно подслушване. Или може би Китов и хората му трябват точно затова. За фабрикуване на компромати.